szisszike-
2007.05.02
|
|
0 0
1513
|
Én sajnálom a halat is. Apám nagy horgász, régebben gyakran mentem vele, de csak azért, hogy a fogott halakat visszadobáljam a vízbe. Már akkor is sajnáltam őket. Gyerekkoromban pedig többször leégettem, amikor azt kiabáltam neki, hogy "gyilkos", persze a haverjai előtt. Akkor így láttam, és a véleményem most sem változott a témában, ez is állatkínzás. Viszont van egy állatvédelmi törvényünk (amihez mellesleg több százezer aláírás kellett, mert maguktól eszükbe nem jutott volna megalkotni), ami csak a gerincesekre vonatkozik. Én már attól boldog lennék (legalábbis részben), ha végre ezt a törvényt betartatná valaki, és megbüntetné azt, aki nem tartja be. Azért volt (van) itt (és egyéb fórumokon) lincshangulat, mert mindenki arra számít, hogy megint meg fogják úszni, megint nem fog semmi érdemleges történni. Ha biztosan számíthatnánk rá, hogy az ilyen szemetek automatikusan megkapják a büntetést (ami szerintem mellesleg túl enyhe, de ez csak az én véleményem), nem hiszem, hogy ekkora botrány lett volna belőle. Nem tudom, mit kellene csinálnia az embernek, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjon állatkínzásért. Mondjuk a bíró (már ha van egyáltalán állatbarát bíró ebben az országban) állatait halomra gyilkolni? Az a soproni lepra ember sem kapott letöltendőt. Mert tök normális, hogy valaki állatokon kísérletezik, éhezteti őket, szörnyű körülmények között tartja, mellesleg pedig a hűtőjében vagy 50 kutyatetem... Vagy mégsem??? Úgy tűnik, a bíró szemében ez teljesen ok. Én az ilyen bírókat rugatnám ki, de nagyon gyorsan. Szerintem ők azok, akik nem tartják be a törvényeket. Nem ártana, ha 1-2 állatvédő jogi pályára lépne. Akkor talán történne valami... |
Előzmény: HalfDemon (1511)
|
|