il1321 Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1866

IOkaste Ha maradt még levéltetű, a permetezést meg lehet ismételni néhány nap mulva. Ha nem akarsz permetezni, locsolásra felhasználhatod. Ha nem sokat ázott, akkor elég hígítani duplájára. Ha soká szűrted le, akkor jóval több víz kell hozzá, 5*-ös hígítás.

Taffy A levéltetveket kenőszappan és csalán ázalék írtja, és utánna fogyasztható a levél.

taormina1 Lehet árnyékolni nádszövettel. Ekkora méretű üvegházat lehet oldalról is, mintegy elhúzható paravánszerűen. Akkor kell, ha nagyon erős a fény, de jobb a tetőt. Most lehűlés van, a borítás akadályozza a melegedést, de egy hét mulva már felteheted, ha jön a jobb idő.
Én sohasem szoktam próbacsíráztatani. Elvetem a magot, sokszor bővebben, annyi mindíg kelt amennyi kell. Ha nem, újra vetem. Én vetettem már julius elején is sárgarépát, és szép lett. A hagymát is vesd el, mert jövőre már nem biztos, hogy jó lesz a mag. A keléshez kell megfelelő nedvesség, A rossz kelésnek most valószínű a nedvesség hiány volt az oka. A kelesztő locsolás gyakori, kis adagokat jelent. ha sok a víz egyszerre, akkor letömörödik a talaj. Már ítam, hogy a kertezés kísérletezés is egyben, így nyugodtan vethetsz minden magot, és a megfigyelésekből lehet tanulni.
Kiara25 Biztos hangyák eszik a retket? Lehet, hogy csiga. A hangyákat riasztja a levendula szaga. Locsold meg levendula kihült forrázatával a növényeket. egy próbát megér.

CbNOra Én sem vagyok a felesleges írtás híve, de a lótetűt, ha már megtaláltam, nem engedném szabadon. Jelentős károkat tud okozni, ha elszaporodik. Utánna majd megjelenik a vakond, mint természetes ellenség. Tudom, hogy hasznos, sőt még egy másik topicban védtem is korában, de azóta a virágos paprika és egyébb palántáimat minden reggel kidúrva találom, csoda, hogy még nem pusztultak el. Locsolnom kell, a nedvességre a giliszta, arra meg a vakond. Lehte bármilyen hasznos, nekem igenis jelentős kárt okoz.