"Arról, hogy ki vette fel a jelenetet, nem akart nyilatkozni. Hozzátette azonban, hogy a felvétel azelőtt készült, hogy az állatkínzást bűncselekménnyé nyilvánították volna. Így nem történt bűncselekmény - hangsúlyozta a rendező."
Toepler extrahülye, mert ő maga dokumentálta bűntettét. Minket hülyének néz, amikor feltételezi, hogy bevesszük ezt az ócska dumát. Hiszen abban a filmben állítólag máshol is szerepel az a macska - azt a részt is más forgatta? Meg ott van Toepler első nyilatkozata, amelyben beismeri bűnét. Túlságosan kilóg a lóláb. Külön bosszantó Toeplernek hányaveti nyegle stílusa. Camus Közöny c. regénye jut az eszembe róla, abban sem fogta fel a főszereplő az általa elkövetett gyilkosság súlyát - ki is végzik őt a regény végén. Mégis, Camus hőse sokkal szimpatikusabb, mint Toepler. Dehumanizáltam ezt a Toeplert, nem tudom embernek tekinteni. Mi tagadás, Toepler még rá is tett egy lapáttal, hogy még gyűlöletesebb legyen. Vajon direkt csinálja, vagy "művészember" létére ennyire nincs fogalma az emberi lélekről?
Vajon mi történne, ha az utcán felismerném, s felkiáltanék: "Itt van Toepler, a macskagyilkos!" ?
A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy semmi nem történne. Mindenki csak nézne, és senkinek nem esne le, hogy itt az alkalom. Toepler meg gúnyosan kinevetne és leköpne engem, de ez kivételesen már nem az ő hibája, hiszen képzeletem csináltatja ezt vele.