Az én sárgarépa magom zacskójára az van írva, hogy áprilistól júniusig vethető. Én is hamarabb szoktam, de szerintem próbáld meg újra, őszig még megnő.
A hagymamag hamar tönkramegy, nem is szoktam eltenni, ha marad.
Amiből nem kell sok, vagy palántát nevelek, mindig nedves VC papírban csíráztatom, és csak akkor szoktam elültetni, mikor már lejött a sziklevelekről maghéj. A módszer hátránya, hogy lehetőleg naponta meg kell nézni, kikelt-e valami, mert nem szabad elkésni az ültetetéssel, nagyon hamar tönkrenyúlnak. Viszont látszik, hogy csíraképes-e a mag, és ha kevés mag van, jobb arányban megmaradnank. A kiültetett növénykékből mondjuk 30-ból 1, ha tönkremegy, palántadőlés nagyon ritkán fordul elő, és nem terjed, mert meindenki külön van. Ha csak zöldségem lenne, valószínűleg nem vacakolnék ennyit, de mindig rengeteg virág van, aminek egy részét egy időre a hűtőszekrénybe is be kell tenni, ez földben nem menne, és annyi földdel teli edényt nem is tudnék hova tenni. Melegen tartani is könnyebb így, sokféle mag elfér egy fűtött dobozban. De lehet, hogy erről már írtam, akkor bocs.