Törölt nick Creative Commons License 2007.04.28 0 0 1204
"Nem az a megértés dolga, hogy a másik életét éld végig, te ezzel a tévedéssel próbálod meghatározni a teljes megértés szerepét.."

Nem. A "TELJES megértés" pontosan ezt jelenti. Te valami másról beszéltél.
Egyébként nem véletlen hangoztatom ezt a szót: "teljes", mert ez a szó eltüntet minden összehasonlítást/megosztottságot. Ez az értelme... a totalitás.

"...minden rendelkezésre áll az embernek, ha csak szándékosan nem tesz ellene."

Sorold fel az eszközöket, hogy melyek segítenek ebben. Kíváncsivá tettél.

"Az evangéliumban... az ember életének megváltozásához, az igazság ismeretére való eljutáshoz, és az Istennel való kapcsolat kialakításához való tudományról van megemlékezve."

Tényleg? TUDOMÁNY?? Aha. Tehát akkor MINDENKINÉL UGYANÚGY, megismételhetően működnie kell. Vigyázz miről is beszélsz. MI a tudomány benne? A leírtak és/vagy a végrehajtandók/kapott eredmény? A hatás és idő függyvényében??
Pontosan mondd el. Elvégre tudományos...

Egyébként kb. annyit ér az evangélium és az egész biblia neked, mint Weöres mondanivalója nekem. Neked a bibla tetszik, nekem meg ez. Ennyi a különbség.

Tudod, én csak azt nem értem, hogy én teljesen el tudom fogadni (és megérteni is VÉLEM) hogy te a bibliát/evangéliumot/akármit részesíted hozzád illőnek. De hogy te miért nem tudod elfogadni ugyanezt nálam Weöressel.. ez homályos előttem... Ha EZT tanítja a biblia, köszönöm, nem kérek belőle. De gyanítom, nem ezt tanítja. Valami olyasmit élsz meg így (amiket eddig leírtál), ami (mivel nincs a bibliában, és csak te találtad ki), hamis. Vagy nem?
Én elfogadom, hogy nem az én valóságom az egyetlen. De a jelek szerint te nem tudod elfogani, hogy a magadén kívül van más valóság is...
Előzmény: takarito (1202)