"El sem tudod azt képzelni hogy egy vadidegen felé is lehet szeretettel fordulni. "
Miből gondolod? Csakhogy azt nem tekintem "vadidegennek". Már a szó magában hordozza a hozzáállást, az idegen ugyanis az, akivel az embernek semilyen kapcsolata nincs, sem üzleti, sem családi, sem baráti.
"nem csoda ha az önzetlen szeretet érzéséből próbálsz meg levezetni olyan dolgokat mint a gyilkosság, (Brrrrr.)"
Rosszul érted, amiről beszélek. Nem a gyilkosságot általában vezetem le a szeretetből, hanem felhívnám a figyelmedet arra, hogy a vágyakon kívül sok egyéb dolog is motiválhatja az embert gyilkosságra, mint például az önztetlen szeretet. Ennek megértéséhez azért vagy képtelen eljutni, mert mindig a meggyilkolt emberre vonatkoztatod az önzetlen szeretetet, amikor nem arról beszélek, és az teljességgel lehetetlen. A meggyilkolt embert gyűlölheti az ember, de azért öli meg, mert önzetlenül nagyon szeret valaki MÁST, akiért önzetlenül, (tehát nem a maga érdekében) hajlandó legyilkolni az áldozatot. Ha a maga érdeke is társul az áldozat megöléséhez azt úgy hívnák, bérgyilkos.
Például maga az Isten, aki elveszejtette a tejjel és mézzel folyó föld egész lakosságát, hogy Izraelnek legyen tejjel és mézzel folyó földje, nem a maga érdekében ölte ki a népeket, tehát önző módon, hanem mert szerette Izraelt.
Nem én vezetem le az önzetlen szeretetből a gyilkosságot, hanem maga a Biblia mutat rá példákat.