Szia detty!
Várjunk csak várjunk!!! ez nem az Al-Azhar, hééééé!!!! ez az éééén kedvenc mecsetem, a másikkal együtt, azt hittem meghalok,annyira tetszett, amikor megláttam élőben... először a citadelláról...
De de, bizony ez az Al-Azhar! Hidd el, abszolúte nem voltam alkoholos befolyásoltság alatt.:-))
Amire Te gondolsz, az szerintem a Hasszán szultán mecset-medreszéje és a mellette levő El-Rifai-mecset.

Sajnos jobb képet nem sikerült csinálni róluk, mert már nem lehet kimenni a Citadella falához (amilyen állapotban van, nem is nagyon csodálom...). 5 éve mi is voltunk mindkettőben, de most valahogy másfelé csavarogtunk, a Citadella után a temetőbe mentünk.
Ez pedig az Al-Azhar:

Ja, tényleg München, bocsi:)
50 LE?????????????????? per éj??? jézus... az még a Merameesnál is olcsóbb volt... pedig már ott is gyanakodva néztek a helyiek is, mikor megtudták mennyi a hotel... :)) csak ugy odamentetek és volt hely? vagy honnan szedtétek ezt?
és volt saját fürdőszoba is? vagy mit akarok ennyiért? nincs egy mailcímed????
Akkor a számok:
Szíva:
Hotel Yousef (tel: 4602162).
Ide kényszerből mentünk, mert ahova eredetileg akartunk menni, tele volt. Ebben egy kétágyas, meglehetősen lepukkadt (igazi hátizsákos!:-)) szoba fürdőszoba és reggeli nélkül 20 LE (kb 660 Ft) volt éjszakánként.
Asszuán:
Queen N. Hotel (tel: 326069)
Itt eleve ide akartunk menni, 5 éve is itt voltunk. Akkor nagyon pöpec volt, de mára sajnos ez is leamortizálódott kissé. A fürdőszoba patyolattiszta volt, meg amúgy a szoba is, de kissé lepukkant már. Viszont Nílusra néző erkélyünk volt. Ez fürdőszobával, reggelivel 60 LE/éj.
Luxor:
St. Mina Hotel
5 éve szintén ebben szálltunk meg, de most már ez is pukkan lefelé. Most már nem feltétlenül ezt nézném ki. Mindenesetre saját fürdőszobával, reggelivel 50 Le/éj volt, ami nem rossz ár.
Hurghada:
Four Seasons Hotel
Sajna semmilyen netes elérhetőséget nem találtam a kugliban, csak egy telszámom van. (549 882, ill egy fax: 545 456) Persze lehet, hogy ezek már nem élnek...
Világos, tiszta szoba, tiszta fürdőszoba, korrekt személyzet, tengerre néző erkély, mindez reggelivel 50 Le/éj. Ár/érték arányban ez jött be legjobban most nekünk.
Kairó:
Meramees Hostel
Ez 80 LE volt fürdőszoba nélkül, de este 10 után már nem nagyon ugrálhat az ember Kairóban. Igaz, ezért egy négyágyas szobában voltunk. Viszont személyzet nagyon példás volt. Lehet, hogy Kairóban máskor is oda megyünk emiatt.
Szvsz Hurghadába menni baromira nem érdemes, mit csinálnátok ott egy (vagy két) hétig? Engem a 3. nap már a guta kerülgetett...:))
HB