kozak26 Creative Commons License 2007.04.27 0 0 234
Szia!

Nalam ugy oldotta meg a regi tulaj, hogy ket meterenkent oszlopok vannak, az oszlopokra kb 50 cm es 1m magasan 20 cm hosszu lec van felfogatva. A lec mindket oldalan van felrogzitve a drot, igy a ket drotsor koze lehet befuzni a malnat, igy meg kotozni sem kell oket.
Mivel a malna gyokerei nem hatolnak melyre, praktikus arnyekos helyre telepiteni oket, igy ovva oket a nyari tuzo nap elol. Nalam locsolas nelkul elvannak, mindig hoznak boven uj hajtasokat, csak a letermett vesszoket kell levagdosni.

Ket evvel ezelott probaltam rozsaszarat gyokereztetni, telre akore tettem szalmat, egyszeruen befottesgumit huztam ra, igy nem fujta el a szel. Sajnos tul hideg volt a tel, es a megeredt rozsa nem elte tul a telet :(

Ha van ar megeredt malnatoved, es szaporitani akarod, egyszeruen lefekteted a foldre, kis folddel betakarod. Sztem ha locsolod rendszeresen, minden tovabbi nelkul gyokeret fog ereszteni.

A friss telepitesu malnatoveket vagd vissza arasznyira (level azert maradjon rajta), hogy az erejuket a gyokerzet megerositesere tudjak forditani.

Udv.

Kozak

Előzmény: taormina1 (233)