Morbus Sacer Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1029

Még egy dolog, amit kihagytam.

Látom rajtad Toepler, olvaslak, a sok trágár baromságodat, a sok szerencsétlen művedet, amiben mindent, ami nekem fontos, dekonstruálsz, látom azt is, hogy téged segítenek a hozzád hasonlóan aljas erők, akik élveznek szavaidon, látom rajtad, hogy te is küzdesz, te is szeretnél érvényesülni, te is lennél "valaki", vágysz rá, hogy a neved új művészi értékek garanciája legyen, hogy mindenki pinának és fasznak lássa a szerelmet, hogy mindenki bravózva olyan utolsó tróger világban éljen, amit te kitaláltál magadnak, de tudod mit, csak magadat építed le, még ha pénzt is kapsz érte, operáltasd át magad macskának, akkor, és csakis akkor még lépes lennék befogadni téged a szívembe, és én nem fojtanálak vízbe, csak hagynám, hogy megöregedj, és ha túlélnélek, még örökzöldet is ültetnék a sírodra és minden nap imát mondanék az üdvösségedért, mert lehet, van rá egy százalék esély, hogy a körülmények miatt lettél ennyire beteg, és akkor én megbocsátanék neked, őszintén, befogadón.

De te hallgatsz, gyáván elbújsz.

Nincs hová menekülnöd már. Gondoskodunk róla, hogy külföldre se szökhess, már fordítják a halandzsa angolodat érthető angolra. Az egész világ rajtad fog sajnálkozni. Tedd meg, légy öngyilkos. Nem maradt más hátra. Ettől még égni fogsz, de a magad számára ettől mártírrá válhatsz. Nekünk meg szimplán jobb lesz. Gondold át. Tedd meg.