Szülés után már nem folytattam. Azért odafigyeltem, de nem diétáztam. és inzulinozni sem kellett. Már a szülés napján sem. Programozott császár volt, már előre megmondták, hogy azon a napon ne adjam be az inzulint.
Szülés után úgy emlékszem 6 héttel kellett egy kontroll terheléses vizsgálatot csinálni. Az jó lett, így onnantól kezdve nem nagyon foglalkoztam a dologgal. A következő évben kértem egy terheléses beutalót a háziorvostól, az is jó lett, így el is felejtettem a dolgot.
Amikor másodszor is terhes lettem, már az elején odafigyeltem arra, hogy mit eszem, próbáltam a diétát is tartani, de nem szigorúan.
Az első babásoknak mondom, arra számítani lehet, hogy már a 38. héten befektetik őket a kórházba a diabétesz miatt. Persze ez orvos függő, van olyan, akivel lehet egyezkedni ezen a téren.
És túl lehet élni a diétát is, meg az inzulint is. Nem kell attól félni, hogy a baba nem jut elég táplálékhoz, mert ő elveszi az anya szervezetéből ami neki kell. Az elején én is nagyon kétségbe voltam esve, aztán két hét alatt simán belejöttem a ch számolgatásba meg a reggeli szúrkálásba is.