Sziasztok!
Voltam a diabetológián tegnap, de sajnos nem rendelt orvos, így csak egy nagyon kedves asszisztensnő tudott kiokosítani.
Ma vissza kellett mennem, vettek ujjból és vénából is vért éhgyomorra (4.5 volt) és utána meg kellett ennem 30g CH reggelit és utána 1.5 órával megint megmérték ujjbegyből és vénából is. Az eredmény a nővérke szerint egész jó lett 5.3-ra ment vissza. Állítólag 1.5 óra múlva 6.5 alatt kell lennie.
Sajnos orvossal csak jövő héten az ünnep után tudok beszélni, addig tartanom kell a diétát, kaptam recepteket és 175g CH-ot napi 6x-i elosztásban. Otthon pedig mérnem kell a cukormat addig is és vezetni.
Úgyhogy most minden étkezés után 1.5 órával mérem és vezetem excelben.
Az én kórházamba minden héten el kell menni ilyen próbareggelis vérvételre. :( (bár nem tudom, hogy fogom megoldani, mert mostanában elég sokat fogok utazni hosszabb időkre)
Tanuló!
Én is 25 hetes terhes vagyok, nekem az éhgyomri 4.5 volt, és utána cukros terhelés után 8.8 :(
Én eddig 2.5 kg-ot híztam. Eddig is nagyon odafigyeltem, hogy mit és mennyit ettem, (csak én a kalóriákat számolgattam eddig, nem a CH-ot) a diéta nem fog problémát okozni az sima ügy, hanem az állandó vérvételre járás ami kicsit zavar, mert még napi 10 órát dolgozom (június közepéig) és nehéz megoldani az elkéredzkedést.