TTNora Creative Commons License 2007.04.24 0 0 12608

okulva az előzményekből... de szívesen válaszolva (és javítson ki bárki!)

Sztem érdemes a felkopaszodott ágakat visszavágni, biztos használ. Nagy valószínűséggel az idén az az ág már nem fog virágozni, de ezt is lehet cáfolni, van akinek őszre így is virágba tudott borulni. Gondolom a jótartás következménye.

Én a gyökerét nem vágtam egyidejűleg vissza.

Nem vágtam le az összes kopasz ágat egyszerre, csak minden másodikat (itt hallott tanácsra), így nem annyira formás, de legalább tutira hoz virágot a régebbi száron. Az újak meg nőhetnek a tövénél.

Én is itt tanultam tavaly, hogy érdemes tápozni a virágokat (korábban nem tettem).

Sokan a Substral Osmocote (vagy ilyesmi) nevű termékét (guruló gyöngyöcskék) rakják átültetéskor a földbe, többen pedig a locsolóvízbe keverhetőket részesítik előnyben. Én mindkét módszert használom idéntől, tavaly csak locsolósat adtam nekik. Nagyon szépek voltak, mikor ajándékba vittem valakinek (akinek volt már leandere), ordító volt a különbség.

A locsolós verzióból én kettőt használok (itteni tanácsokra) a "virágzásindító tápoldatot", nem tudom melyik cégtől, de ebből van minden boltban a legtöbb, zöld flakonban. A másik a Wuxal, fehér flakon, leginkább gazdaboltban kapható. Elvileg locsolós, de itt olvastam azt is, hogy vízzel oldva a kézi permetezőből a kopaszodásra is gyógyírt jelent.

Szóval, ha úgy döntesz, hogy sajnálod visszavágni, próbáld meg spriccelni rá ezt!

Előzmény: taormina1 (12602)