szaki_pali Creative Commons License 2007.04.24 0 0 1992
Zsa!

Én nem kapkodnék a helyedben a hamar munka sosem jó! Előszőr is a talajod valószínűleg még nem alkalmas a telepítésre. Elő kellene készítened. Fel kellene töltened tápanyaggal, telepítési mélységig meg kellene forgatni. (Utólag mindez bajos megoldás, a telepítésed sem lesz jó, csak kinlódni fog a növényed, meg te is)További problémát jelent a fák teljes egészében elfoglalják a kertet. A magrolkelteket én azonnal likvidálnám. Helyette vásárolnék valami oltványt. Sőt a kert képét is átrendezném.

A kertet el kellene dönteni mire kívánod használni. Ha füves helyen akarsz pihenni napozni akkor vágd ki az összes fát és sövénytől sövényig nyírj füvet. Nem lebeszélni akarlak de ha kertészkedni akarsz akkor készülj fel a heti rendszerességgel jelentkező macerára. Úgy mint metszések permetezések, a kapálást a füvesítéssel kiválthatod. Amennyiben kertészkedést választanád akkor hosszirányba telepíts mindent. Bár nem tudom a hosszirányú sövény oldal az északi vagy déli oldal (jobb lenne északi lenne) oda tennék egy-két sor gyümölcsfát.
A szőlőket pedig sorban utána. Így igaz elfoglalná a kertet de szép kis kertet alakíthantnál ki. Ha ez kint van városon kívül akkor ez utóbbit gond nélkül megteheted. Ha bent van lakóövezetben akkor kissé macerás lehet a szomszédok miatt.

Szóval döntöttél mi legyen?
Előzmény: zsa. (1989)