Számos olyan hely van, sőt, ma már lépten-nyomon, ahol relatíve tiszta mosdót találsz
Igen, pl. az erdő tele van nyilvános WC-kkel. ;-) Egy erdei kiránduláson megnézem, hol találsz WC-t. Hogy más példát most ne hozzak...
Nem a negyedosztályú helyekre kell bemenni.
Értem. Tehát úgy érzed, én -vagy mások- szándékosan a szakadt, disznóól WC-kre vadászom(unk)? Nos, így nem sok értelmét látom a vitának.
Tudod, ha a gyereknek megengedem, hogy szabadon végezze a dolgát kicsiként, akkor nem fog hazaugrani a játszótérről sem később, hanem beül egy bokor mellé akár. Később, férfiként is simán megáll fűnél-fánál
Ez most egy hipotézis. Ráaádsul nem értem, miért csak "csúnya" férfiakat veszed elő? Nincs reális alapja annak, ha netán egy évben kétszer vészhelyzetben -értsd: nincs WC a közelben-, egy 3éves gyerek bepisil egy bokorba, akkor majd 30-40évesen is automatikusan minden utcasarokba oda fog piszkítani ha kell neki. Természetesen egyáltalán nem helyeslem azt -eddig is ezt hangsúlyoztam-, ha egy szülő a természetet használja WC-nek, különösen akkor, ha megfelelő WC is van a közelben és csupán kényelemből vagy illetlenségből mégsem oda viszi a gyereket. De továbbra is azt gondolom, hogy vannak kivételes esetek, amikor nincs más megoldás. Egyébként, ilyen helyzetben inkább pisiltetném a gyereket a bokorba, minthogy hólyagrepedése legyen és a kórházban kössön ki, vagy magát csinálja össze amíg nem találok WC-t. Mert a gyerek ilyentén kínzása sem éppen humánus.
Továbbá, a kakit el lehet intézni úgy, hogy semmiféle szennyezés nem történik. Le kell teríteni egy pelenkát a gyerek alá, és abba töltetni az anyagot. Utána összetekerni, majd betenni egy lezárható nylon zacskóba és a megfelelő helyen üríteni. Így nem szennyezte senki a könyezetet, de nem is tette ki a gyereket fertőzésveszélynek egy koszos nyilvános WC-ben. Azt szintén tartom, hogy alapvetően ritka a gyerekek szabadban történő WC-ztetése (különösen a nagydolog).
De ne tereüljük a témát OFF vizekre.
A lényeges kérdést sajnos válaszolatlanul hagytad. Az utcai ürülék 98%-ka macskáktól és kutyáktól származik, úgyhogy javaslom, beszéljünk erről.
Két kutyád van. Ha városban laksz, felszeded-e utánuk a terméket?
Nem városban lakom hanem vidéken, családiházban. Ha visznt úgy alakul, hogy séta közben csinálnak a szabadba, akkor természetesen összeszedem.
És, hogy az ámokfutó macskákról is szó essék: nálam ezt a kérdést a kutyák szabad belátásuk szerint rendezik a kertben. Ez konkrétan évi 2-4db elintézett macskát jelent. Semmi szükség arra, hogy emberként bántsuk a macskákat. Ősi törvények szerint rendezhető a kérdés, és kijelölhető az a terület, ahol nem szeretnénk macskát látni. Kutyát kell tartani, és nem lesz ámokfutó macska a kertben. ;-)