Hrmf... Most vagy én toltam el valamit, vagy valaki ellopta a játék végét?
Pripjaty tök üres, pár kósza monolitostól eltekintve, kb 10 perc alatt átsétáltam rajta senkitől sem zavartatva. Pedig a szövegekből tudom, hogy itt fogságba kellett volna esnem, találkozni a Doktorral, megtudni, hogy ki vagyok, stb.
Na, az erőmű felszíni része viszont nem üres, ott aztán vannak annyian, mint az oroszok (hehe :), párszor megpróbáltam leállni harcolni, de be kellett látnom, hogy semmi értelme, mert akkor kb fél perc alatt kinyírnak, akármit csinálok; sniper jobbról, RPG-s balról, helikopterek gépágyú+rakéta kombóval fentről. Úgyhogy azon egy lendülettel átrohantam, kb. újabb 2 perc alatt.
Odalent aztán kiirtottam vagy 50 monolitost 2-3 szobában csoportosulva (az egyetlen hely, ahol lett volna értelme gránátot használni, de mivel máshol nem vettem hasznukat, nem hoztam ide se), közben majdnem elfogyott az összes lőszerem, és egyszer csak már ott is voltam a Monolitnál, game over. Titkos labor sehol, válasz a Zóna nagy kérdéseire sehol...
Most csak nekem sikerült épp a legsemmitmondóbb storyline-path-ra rátévedni, vagy egy huszáros mozdulattal az utolsó pillanatban a játék végét úgy ahogy volt, kivágták a kukába, és csak a szövegek maradtak meg belőle mementónak?