Bocs, hogy ezt mondom de úgy nézki nem érted a szöveget. Senki nem állította, hogy a fóbia örökölt, ami örökölt az a félelem bizonyos "természeti dogok látványára" A pók csak egy példa - én pl. mindig is féltem tőle - a fóbia bizonyos félelmek egy beteges változata amihez intenzívebb hatás kell, míg a pókhoz akár semmi és ha még nem láttál pókot lehet, hogy elsőre félni fogsz tőle ha meglátod de nem lesz fóbiád azonnal csak lehet, ha nagyon rossz volt a találkozás élménye pl.. Semmi köze ennek ahhoz, hogy magyarországon élnek-e veszélyes pókok ez sokkal régebbi.
Ez sem igaz. Ismerek kutyásokat és azokat is akik félnek kutyáktól. Az állítás egyáltalán nem igaz
Én meg ismerek olyan nem kutyásokat akik mindenféle kutyától félnek. Nem azt mondtam, hogy min hanem, hogy többnyire, és nem mondhatod, hogy a kutyásokra jellemző, hogy félnek a kutyáktól.
Nem ezzel vágnak ki embereket a földről nagyobb mennyiségben mint ahogy a halálos pókok csinálják? Nem de szelektív tényező?
Nem szelektív tényező ugyanis nem a rátermettségeden múlik, hogy agyonlőnek vagy agyonbasz az áram. Lehet, hogy úgy éled le az életed, hogy nem látsz fegyvert, de próbáld meg úgy leélni az életed egy többszázezer évvel ezelőtti környezetben vagy akár most, hogy nem találkozol pókkal. Az, hogy le akarnak szúrni vagy agyonlőni az nem olyan gyakori mint a pókkal való találkozás. Abban a környezetben ahol kialakultak ezek az ösztönök ott bizony félni kell még most is a póktól.