Törölt nick Creative Commons License 2007.04.19 0 0 202
Ez egy érdekes kérdés. Én ugyan pályáztam a NEP20007-e idén napkollektorral, de alapból pl. új beruházásokat nem támogatnak.

Én is most építkezem, még nincsen lakhatásim/használatbavételim. Gondolkodtam rajta, hogy a sima álló öntötvas kazánomat lecserélem kondenzációsra vagy faelgázosító kazánra. A pályázatban van egy olyan lehetőség, hogy un. fűtéskorszerűsítés. Mivel a pályázatban nem volt egyértelmű, lecserélhetem-e támogatással, felhívtam őket. A válasz az volt, hogyha lenne lakhatásim, x ideje ilyen fűtésem lenne, akkor cserélhetnék. Így viszont mint új beruházást nem támogatnak. Legalábbis szóban ezt a választ kaptam.

A pályázat egy része valóban kitér valahol arra, hogy új beruházásokra, ill. gazdaságos energiatakarékos új rendszert nem támogatnak, csak meglévő felújítását. Illetve a napkollektor/egyéb megújuló/nem fosszilis energiák kihasználása az más téma, azt a megújulók közé sorolják, más kalap alá tartozik.

Olvasdd át alaposan a pályázati anyagot mégegyszer, és ha nem tiszta teljesen, hívdd fel őket a kérdéseiddel. Javaslom, hogy írdd össze a kérdéseidet egy lapra, és tedd fel mindent, mert nem egyszerű őket telefonon elérni, nekem két délelőttbe telt automata újrahívós telefonnal.

A pályázatban az is benne van, hogy milyen energiahordozóról milyen energiahordozóra való átállást támogatnak.

Attila
Előzmény: Jakk (200)