szomorce Creative Commons License 2007.04.19 0 0 3602

Ezek a sablonok, amiket írsz.

"Erről sem tudok érdemlegeset írni. Vannak módszerek,amikkel rajzolnak, koruknak (korszakoknak) megfelelő a színek és technikák használata."

Mik ezek a módszerek és mik a megfelelő színek és melyik életkorban és miért, hol írja Steiner, stb.

"Aki szidta a Waldorfos rajztanítási módszert, az vagy még nem látott ott készült rajzokat, vagy nem ért hozzá."

Én láttam Waldorfban készült rajzokat és nem tudom, hogy azok Waldorfos rajzok voltak-e, illetve mi minősül annak. Vagy nincs is olyan, hogy waldorfos rajzok? Mert akkor tök mindegy, hogy hol rajzolnak szépen a gyerekek, nem szebb az attól, hogy waldorfban csinálják, tehát ez nem a Waldorf érdeme.

Azt írod, hogy nem ért hozzá: talán jobban ért hozzá, mint az, akinek TÖK MINDEGY, hogy hogyan rajzolnak a Waldorfban, a lényeg, hogy ott rajzolták, azért ennyire meg annyira jó.

"Egy biztosat tudok: nagyon szépeket rajzolnak már az egészen kicsik is, teljesen más, szabadabb látványvilággal, sokkal értőbben kezelve a színeket, eszközöket."

Mihez képest írod ezeket a megfigyeléseidet: "szabadabb", "sokkal értőbben"? A Waldorfos rajzolás miatt jobbak a Waldorfban készült rajzok? Vagy egyszerűen csak azért, mert ott készültek a tök mindegy, hogy milyen rajzok? Mi az a Waldorfos rajzolás, festés, ábrázolás?

Előzmény: florg (3593)