"A felelem az figyelemmel is jar. Gondolj bele, hogy mi tortenik a testedben amikor felsz! Fokozott adrenalintermeles aminek a kovetkezmenyei vernyomas es pulzusszamemelkedes, a tested felkeszul a "harcra".
Most mondtam:
A kettő legtöbbször együtt jár, így KÖNNYŰ összetéveszteni/ÉSZRE SEM VENNI a figyelem KÜLÖNÁLLÓSÁGÁT.
A figyelem egyáltalán nem függvénye az adrenalintermelésnek.
Adrenalitermelés félelem nélkül is van, félelem meg figyelem nélkül is van.
"A felelem tehat egyent jelent a figyelem fokozott oszpontositasaval."
Szerintem nem. A félelem beszűkít. Könnyű is félve olyat hibázni, amilyet egyébként nem szoktunk.
"Az adrenalin aramlasa testedben az egy figyelmi reakciokent felfoghato esemeny."
Nem. Az adrenalin termelése azért van, hogy a test reakcióideje kisebb legyen. Ehhez pedig NEM SZÜKSÉGES se félni, se koncentrálni.
"Szoval ha az anya izgatott volt mert a sotet ejszaka le kellett mennie a kertje vegebe es vadul fujt a szel, csapkodva a fak lombjat akkor a baby is erzekelte ezt az izgalmat."
Vagy nyugodtan átaludta. :)
"..mivel a legtobb dolgot az anya erzelmein keresztul ertelmeztuk"
Na, ebben sem hiszek. Mi köze az anya érzelmeihez a mi értelmezésünknek?
Szerintem semmi. Egy halom vegyi anyag áramlik, ez tény. Érzékeljük azokat is, ahogy az anya érézéseit (áltudomány :) ) is. De hogy értelmeznénk, szerintem nem igaz.
"De felni biztossan feltunk, akkor amikor annak megvolt az oka."
Ez feltételezés, nem több.
Egyébként is, ha mondjuk a muter fél a darázstól, a gyerek egyáltalán nem biztos hogy szintén félni fog tőle. Csúnyán mondva a félelmeinket tanuljuk.