Nem hiszem, hogy egyféle hagymaleves van. Szerintem ahány ház....
De!
A fontos, hogy milyen a hagyma, hogyan vágják, és a legfontosabb, hogy milyen lassan "karamellizáljuk".
Nagyon fontos, hogy a durva külső és belső gyökér-részét a hagymának eldobjuk, mert ezek a legerősebb, durva izűek, a hagymát a lehető legélesebb késsel lehetőleg a saját bordázata mentén vágjuk szeletekre. Ez nem duma, mert igy lesz a legédesebb. Nagyon lassan kell fonnyasztani ill. karamellizálni vajon, lehetőleg jó vastag lábosban, 3-5 óra is lehet. Ezekután lehet egy kis lisztet rászórni, ezzel is egy kicsit még piritani és aztán jöhet a húsleves és még egy jó órát is lehet főzni.
Természetesen semmilyen kocka nem kell hozzá. Esetleg dobó és mig készül a leves lehet vele játszani.
Valóban akadnak gondok azokkal a "receptekkel" ott a honlapon!