pacemaker Creative Commons License 2007.04.18 0 0 175

Teljesen igazad van :)))

tudom, hogy hogy készül eredtileg a francia hagymaleves (én consome-ból, vagy rosszabb esetben lezsírozott húslevesből indítom, abban főzöm meg a hagymát és tejszínesen sűrítem)...

azért is írtam, hogy nem szakácskönyv... akik kértek tőlem a receptet, általában visszakérdezek, milyen fűszerek vannak neki otthon, és miket szokott főzni...

a legtöbbjüknél szinte semmi nem található, de leveskocka mindig van :)))

annyi megmaradt húsleves, hogy elég legyen, meg senkinél... van, aki soha nem is főz rendes húslevest, mert "macerás" annyi ideig várni, amíg elkészül...

így ahol húslé, másodlé kéne felöntéshez, ott írtam helyette a kockát... és akkor inkább azt, mint delikátot, vagy bármi más por alakú "ízvarázst"...

mellékesen a kockában nincs petrus... az a delikátban van...

 

hehehe... lehet, hogy főzni tudok, de gépelni kevésbé... köszi, én észre sem vettem az elírást (most vagy öregszem, vagy enyhe diszlexia:)))))))... majd javítom...

Előzmény: tuutuu (172)