A szállító Creative Commons License 2007.04.17 0 0 70714

Högyeim és Uraim!

Csak egy rövid történetet szeretnék megosztani veletek. Gondolom, hallottatok már az AAA autóról, ahol nagyban nyomják a használt autó eladást, vételt.

Honlapjukról felhívtam őket, részletes ismertetés után adtak egy felvásárlási árat egy 11.000 km-t futott alig 2 éves Ford Focusra, méghozzá 2.400.000 Ft-ot.

Egyeztettem velük időt, hogy aznap este elvihetem hozzájuk az autót, természetesen átvizsgálják és készpézzel távozhatok.

Ahogy kellett, megérkeztem hozzájuk. Viszonylag gyorsan el is kezdtek foglalkozni az autóval. Természetesen külső szemrevételezés, próbakör, majd átvizsgálás szervízben (hozzáteszem még1x, hogy alig 2 éves, még garanciális, 11.000 km-t futott Focusról beszélünk).

1,5 órát töltöttem ott, mire jön a válasz, hogy adnak a kocsiért 1.800.000 Ft-ot!!!!!

Miután rendeztem a szívritmusomat, kérdem, hogy mire ez a 600.000 Ft-os eltérés, mit találtak, ami miatt így "értékelték" az autót. Válasz, van rajta pár karcolás...

(Ez így is volt!!!)

Ezek után már némi felháborodásomnak adtam hangot, most nem írom ide szó szerint, nehogy kimoderáljanak. Erre az értékelő vissza ment az épületbe, és 10 perc után megjelent egy 2.100.000 Ft-os ajánlattal. Kérdezem, hogy az épület melyik részében találta ezt a 300.000 Ft-ot??

Az volt erre a válasz, hogy ez az utolsó ajánlatuk, és ha nekem ez nem felel meg, nem vagyok rugalmas.

De mire lennék rugalmas, majdnem új kocsit viszek hozzájuk, részletes telefonos ismertetés után kalkulált árral szemben egy szemét ajánlattal akarják kiszúrni a szemem. És a kérdés a végére, ha ilyen messze van a telefonos ajánlat és a szemrevételezés utáni ajánlat, akkor mi szükség van erre????

Hát így tudják elérni, hogy az ügyfelek eljöjjenek és jó áron vegyenek autót.

Ez aztán a korrekt üzleti politika!!!!

És én még nem szólhatok semmit, de aki egy ilyen telefonos értékelés után feljön vidékről, utazik órákat és utána ilyen szemét módon akarják megvenni az autóját, az csodálkozom, hogy nem vágja őket pofán.

Ja, és felvetődik a kérdés, ha még találtak is volna valami műszaki problémát az autón, akkor vajon mennyit javasoltak volna érte???

Ingyennél kicsit kevesebbért biztos megvették volna.

Szóval csak óvatosan, ha valakinek megfordul a fejében, hogy eladna nekik autót!

Láttam tegnap ott egy E34-et, nem is mertem megkérdezni, azért mi pénzt ajánlottak....

Sorry a terjedelemért!