pacemaker Creative Commons License 2007.04.17 0 0 160

lehet, igazad van... nem értek hozzá... én csak a családomnak vásárolok...

viszont azt tudom, amit naponta átélek (évtizedek óta)...

hogy reggel azért megyek be korábban, hogy a leamortizált tűzhelyekbe lelket verjek... kb. 20 percbe telik, mire sikerül úgy begyújtani, hogy ne aludjon el, és így is kormol...

hogy napi küzdelmem van a főnökömmel a nyersanyagok minősége és mennyisége miatt... hogy hiába javasolok új étlapot, normális ételekkel, nem érdekli (itt ezt kell adni! -mondja)... sőt, ha vendégként a rokona, barátja, haverja jön, akkor az ő cifrábbnál cifrább rendeléseiket kell előbb elkészítenem, és a fizető vendégét utána...

hogy napi 14 órát kell dolgoznom egy vibráló neonsorral alig megvilágított konyhában, egyetlen kisegítővel (aki amint írtam már, egy 63 éves erdélyi néni), és ilyen körülmények között naponta 20-50 asztalnyi (60-120 adag főétel + valamennyi leves + desszert) ételt elkészítenem... közben a lefogyott dolgokat utánafőznöm... nálunk nincs fagyasztott pörkölt... mindenből maximum 8-10 adag készül, max. két napig tart ki... mindezt 8 gázrózsán, amiből 1 rossz teljesen, ezenkívül van 2db 15 l-es füstölgő fritu (rossz a szabályzója, folyamatosan kell ki-be kapcsolgatnom, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet), egy rostlap (80x50cm-es), és egy grillsütő... a tálalóasztalra egyszerre összesen 8 tányérfér el...

a húst akkor szeletelem, amikor a rendelés bejön... amihez mártás, ragu kell, az frissen készül adagonként...

kompromisszum... itt legalább a fizetésecskémet megkapom, nem úgy mint az előző helyen...

 

mellékesen... tiszta ízű folyami ponty?... melyik folyóból szeretnéd? az olajos Dunából, vagy a mérgező anyagokkal teli Tiszából?...:))))

 

a honlapomon nem szakácskönyv van... amit ott találsz, az barátok kérésére leírt receptek, amit, hogy könnyebben megtaláljanak később is, feltettem az oldalra (na jó... kicsit megformáztam:)))

a marhahúsról amit ott írtam (szintén kérésre)... a hentesnél kapható 10-15 éves öreg állatok húsával ugyanis ezt az egyet lehet tenni, hogy valamennyire ehető legyen...

Előzmény: candidus (153)