Ugy gondolom, ha valamire erre igazán nem a kereskedelmi médiáknak kellene rámozdulnia, hanem a közszolgálatinak. Meg a T. kormánynak, meg a Minisztériumoknak, meg egy-két nem érintett pénzes nagycégnek. Mint pl. MOL, Bankok, Biztositók, Energiaszektor, olyanok akik nem érintettek közvetlenül.
Létre kellene hozni egy olyan intézményt ami valóban etalon lehetne. Ilyenről is irtak a Magyar Nemzetben és a legutóbbi Gusztóban. Olyat amit a spanyolok csinálnak, akiknek jelenleg legrosszab esetben is a 3. csúcsgasztronómiájuk van a világon. De azért ők még csinálnak egy "központot" ahol minden egyben van.
Valamiféle akadémia kellene, ahol van egy etalolnnak számitó étterem, ahol tanulni, gyakorolni, továbbképeződni, külföldi konyhákat és szakácsokat megtapasztalni lehet, ( lsd. Ikarus, Salzburgban), van iskola, sütőde, cukrászat, könyvtár!!! (Iszonyu hiány van szakkönyvből, semmi sincs leforditva sem, nemhogy megírva). Nézzetek be egy könyvesboltba. Tele van gagyibbnál gagyibb szakácskönyvek garmadájával, hegyekben áll a szemét, de egyetlen valamirevaló alapművet nem lehet magyarul (sem) megkapni. Már várom Győzike szakácskönyvét! Közvetlen kapcsolatban kellene lenni kertészet, állattartás.
Ha jól belegondolok a Molnárék már mindent megirtak, a cikkeikben minden ott van, nem kell semmit kitalálni, csak kellene egy épeszű adminisztráció, állam aki erre pénzt ad.
Dehát itt még sokan valóban elhiszik , hogy a magyar, a francia és a kinai után a harmadik világhirű konyha (lsd. Pető István a Magyar Gasztronomiai Szövetség elnöke). Azért sem lehet ilyet megcsinálni, mert mit szólna az a sok semmihez sem értő léhűtő aki különféle idegenforgalmi, vendéglátós, meg szakácsszövetségekben és egyéb sóhivatalokban mereszti a meresztenivalóját.