No.9 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 2907
Banán szakik!
A 2570-es hsz.-ben raktam fel képet a banánfámról. Azóta annyit változott a helyzet, hogy még egy levele nőtt, aztán leraktam a pincébe. Ahogyan azt reméltem, megállt a növekedése és viszonylag jól áttelelt. Néha meglocsoltam, és látszólag nem volt semmi baj vele, egyedül csak annyi, hogy a levelek széle körben elszáradt (kb. 1-2 cm-es sávban).
Immáron viszont két hete hogy kiültettem a szabadba, és hát elég szarul van szegénykém. Megégtek a napon a levelei, ami nem is baj, de mostanra teljesen le is fonnyadtak. Mármint a levélnyél is teljesen lehajlott. Ez is csak a sima "égés" miatt van, vagy más lehet az oka? Locsolni az elején nem nagyon mertem, de most adtam neki bőven vizet, hátha az a baja.
Ja, és ami a leginkább aggasztó számomra, hogy eddig még nem látni semmi jelét az új növekedésnek. A szára egyébként épnek és egészségesnek tűnik.
Mikor szoktak a kiültetett banánok megindulni? Lehet hogy csak én vagyok türelmetlen, mert bár hiába van nappal 20 fok (meg még attól is több), de éjszaka azért még hűvös van.
Előzmény: No.9 (2570)