Törölt nick Creative Commons License 2007.04.16 0 0 151

A magyar konyha leragadt, és visszakanyarodott egy sekélyes színvonalra. A 40 év nem múlik el nyomtalanul. Ezért szörnyű a TV Paprika, miközben indulásukkor fennkölt célokat hirdettek meg.

 

Alapanyagok.

 

Legelőször a borok. Azt hisszük, hogy a magyar borok világhírűek. Miközben nem. Van némely borvidék (Villány, Szekszárd, Badacsony, Somló), amely megpróbálja a 40 éves tömegtermelés negatív kliséit áttörni. Eközben némely hegyközség (Eger, Tokaj) egy centit nem halad előre a nemzetközi elfogadtatás útján.

 

Marhahús. A holland, tejtermelésre beállított fajta, kiöregedett példányait vehetjük meg. Említésre sem méltó. Nem való semmire.

 

Sertés. Az elcseszett eu csatlakozásunk miatt ellep a fagyasztott dán és francia hús. Az általunk nagyra tartott Pick-szalámi is két évig import húsból készült, jelentős minőségromlással (egyszerűen hólyagos lett a vizes hús miatt). Van próbálkozás a mangalica-tenyésztésre, de a hazai fogyasztó nagyon "árérzékeny".

 

A boltokban kapható csirkehús a tömegtermelés, és bontás miatt lila színű, véraláfutásos.

 

Zöldségek tekintetében is ellep a se íze, se illata import.

 

Fűszerpaprika? Kétszer is nagy botrány volt a hamisítás miatt.

 

A vizeinkből elfogytak a "tenger gyümölcsei". Próbáljatok nyáron a Balatonnál fogast enni.

 

A "messze földön híres magyar acélos búza" mitosza is elkopott. Egyszerűen nem igaz. Ezáltal nem lehet jó minőségű tésztát sem készíteni és nagyon kevés pék tud normális kenyeret sütni.

Előzmény: trofimov (149)