Zitka Creative Commons License 2007.04.16 0 0 150

Elnézést, ha félreérthetően fogalmaztam volna... Természetesen én is úúúútálom, ha a magyar konyháról mindenkinek a paprika-tschikosch-goulasch ;-) jut eszébe.  Az étteremtulajdonosok/szakácsok meg szétteszik kezüket, és azt hajtogatják, hogy "de kérem, a külföldi turista _ezt_ kéri.  Na de ha meg sem próbálják elővenni pl. a nagyhírű erdélyi konyha remekeit, a régen is használt fűszereket, stb. stb...????   

 

Azt hiszem, nagymértékben ludasok abban az éttermesek, hogy még rá is erősítenek a sztereotípiákra. Mert ugye egyszerűbb (brrrr....) lefőzni X adag pörköltet, aztán ha a vendég gulyáslevest kér, akkor kicsit felengedik vízzel, és átpakolnak némi zöldséget meg krumplit valami más ételből. Ha paprikást kér, akkor tesznek bele tejfölt. Ha hortobágyi palacsinta rendel, akkor meg darálnak belőle egy kicsit...  És így tovább... És ez sajnos nem csak a másod-harmadosztályú "futottak még" kategóriára jellemző. :-(((((

 

Váncsával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Nem olvastam a könyvét, és egy-egy kósza recept után nem lenne illdomos véleményt alkotni.

 

JO -t azért kritizálják ám az olaszok... ;-))

Előzmény: trofimov (149)