trofimov Creative Commons License 2007.04.16 0 0 149

értem, amit írsz.

 

de azzal nem tudok egyetérteni amikor csupán a pörkölt-gulyás-halászlé-vel azonosítják a magyar konyhát. (de mondhatnám, hogy  csupán paprikával)

 

nem vagyok ezek ellen. sőt. bográcsos gulyásaim és pörköltjeim tulajdonképpen tökéletesek :)  

a körömpörköltet meg csak nekem szabad főzni bográcsba a család szerint.

 

(halászlé tekintetében még hintapolitikát folytatok szeged-baja tengelyen:)

 

én kifejezetten szeretném, ha egy szakács "magyarkodna" pl. szerezne folyami rákot, vagy csigát és abból főzne valamit. mert ez is magyar.

 

de tetszik Pacemaker írása is.

 

A kérdést továbbgondolhatom odáig, hogy tulajdonképpen a receptjeink-hagyományaink-főzési kultúránk rendben, csupán az alapanyagok hiányosak/rosszak?

 

ha nem, akkor gondoljuk végig, hogy mi a jelen probléma a receptekkel-hagyományokkal-főzési kultúrával...?

 

a topik arról szól, hogy probléma van a hazai gasztronómiával. mi lenne, ha pontról pontra feltárnánk a lényeget? próbálnánk kérdéseket megválaszolni? és megtalálni a kiindulási alapot.

 

Váncsa? nevezhetjük az ő receptjeit magyarnak?

 

vegyétek kézbe Jamie Oliver olasz kajás könyvét. ő angolként óriási ismeretanyagot tár fel. a salátáktól az édességig óriási. és hagyományos.

 

tudnánk mi is ilyen szakácskönyvet írni? ennyire változatosat? ennyire az alapanyagok széles skálájára épülőt?

 

 

 

Előzmény: Zitka (147)