értem, amit írsz.
de azzal nem tudok egyetérteni amikor csupán a pörkölt-gulyás-halászlé-vel azonosítják a magyar konyhát. (de mondhatnám, hogy csupán paprikával)
nem vagyok ezek ellen. sőt. bográcsos gulyásaim és pörköltjeim tulajdonképpen tökéletesek :)
a körömpörköltet meg csak nekem szabad főzni bográcsba a család szerint.
(halászlé tekintetében még hintapolitikát folytatok szeged-baja tengelyen:)
én kifejezetten szeretném, ha egy szakács "magyarkodna" pl. szerezne folyami rákot, vagy csigát és abból főzne valamit. mert ez is magyar.
de tetszik Pacemaker írása is.
A kérdést továbbgondolhatom odáig, hogy tulajdonképpen a receptjeink-hagyományaink-főzési kultúránk rendben, csupán az alapanyagok hiányosak/rosszak?
ha nem, akkor gondoljuk végig, hogy mi a jelen probléma a receptekkel-hagyományokkal-főzési kultúrával...?
a topik arról szól, hogy probléma van a hazai gasztronómiával. mi lenne, ha pontról pontra feltárnánk a lényeget? próbálnánk kérdéseket megválaszolni? és megtalálni a kiindulási alapot.
Váncsa? nevezhetjük az ő receptjeit magyarnak?
vegyétek kézbe Jamie Oliver olasz kajás könyvét. ő angolként óriási ismeretanyagot tár fel. a salátáktól az édességig óriási. és hagyományos.
tudnánk mi is ilyen szakácskönyvet írni? ennyire változatosat? ennyire az alapanyagok széles skálájára épülőt?