opelgeza Creative Commons License 2007.04.14 0 0 59
Jó estét!
Ma a Művészetek Palotájában voltunk a Pannon Filharmonikusokkal (Pécsről) Haydn: A teremtés c. művét.
Egész jó volt.
Kicsit véletlenszerű koncertlátogatás volt, úgyhogy fent ültünk a 3. emeleten. Asszony meg is jegyezte, hogy innen is teljesen kellemes, élvezhető volt az előadás. Azért nem volt mindent elsöprő ősrobbanás, de minden a helyén volt, érthető volt, stb.

Kertesi Ingrid, Brickner Szabolcs, Kovács István voltak a szólisták.
Kertesi Ingrid nem tartozik nagy kedvenceim közé, kicsit erőtlen és vékony a hangja, nem érzem hogy van benne energia, pláne tartalék, ha esetleg kellene... ilyesmik.

Brickner Szabolcs számomra amolyan semleges volt, nem nagyon kaptam fel a fejem rá sem pozitív, sem negatív értelemben.

Kovács István viszont nagyon tetszett, szép hang, szépen mondta a szöveget, és egy-két részen ahol kellett, nagyon tetszett hogy meg merte "fogni" a tempót, és egészen halkan szinte suttogva is úgy énekelt, hogy figyelni kellett rá.
Hozzá fűződött a számomra két legemlékezetesebb rész is az előadásból.

A zenekart Hamar Zsolt vezényelte, aki asszony szerint néha kalimpált egy-két érdekeset, bár én őrá figyeltem legkevésbé.
Zenekar. Nos, a kürtösök voltak az est borzalmai, számításaim szerint kb. egy, azaz egy helyen voltak képesek úgy belépni, hogy nem voltak elcsúszva, félreintonálva. A többi full gáz.

Ettől eltekintve, a zenekar néhány kisebb szétcsúszástól és apróbb hibáktól eltekintve egész jó volt.

A Nemzeti Énekkar simán jó volt.
Összességében egy kellemes élmény volt.