"Bizony. Mint lehetőség a végtelen láncolat egyik tényezőjeként, a mindenség részét képezed. "
Ne haragudj de az előző kijelentésed ellentétben van a következővel:
"Miközben Te magad ugy érzed, hogy életed pillanaot, percek, másodpercek , órák, évek sorozata, Isten mindezt - számunkra nehezen felfoghatóan - egyszerre "látja "."
Most isten vagy minden időpillanatomat látja egyszerre, vagy minden lehetőségemet!
Mivel számára úgymond nincs idő ezért számára az én elmúlt életem = a még előttem álló életemmel! Ez csak számomra nem =! Mivel én maximum csak a múltamra tudok visszaemlékezni.
Ha istennek nem létezik az idő mint korlát akkor marhaság azt mondani, hogy hát Ő előre nem tudja mi fog konkrétan történni (mivel számára tulajdonképpen már minden megtörtén, mivel nem tartja az idő Őt fogságban mint minket!), csak az összes variációt látja. Ha ez utóbbi kijelentés lenne igaz, akkor Isten nem lehetne isten, mivel akkor az idő (ami csak anyagi világunkban létezik, amit viszont Ő teremtett) Őt is fogságban tartaná. Isten ha létezik nem az a sakkjátékos aki "csak" az összes variációt ismeri, hanem az aki, ha leűl valakivel sakkozni a sok variációból konkrétan tudja mikor mit fog lépni a másik, ezért a többi variáció lényegtelen!
Istennel való sakkozás esetén csak az ellenfél hiszi azt, h abban a játszmában végtelen számú lehetőség van, de Isten tudja, h szinte az összes csak illúzió, és csak egy út van!
Ha te hiszed Istent, akkor naívság azt hinned, hogy Isten csak az életed lehetőségeidnek variációit látja. Ő (ha van), akkor konkrétan tudja minden lépésedet!
Ha hívő vagy és ezt nem vagy képes elfogadni (Isten ezt is előre tudja), akkor nem is vagy igaz hívő, mivel az egód a hited fölött áll!