Bizony nagyon jókat irtál...mégis van esély ennek az ellentmondásnak a feloldására.
Nézzük csak:
"Ha ez igaz, akkor annak is igaznak kell lennie, hogy még a világ megteremtése előtt Isten tisztában volt azzal, hogy itt lesz egy Ati356 nevű fórumozó és szóról-szóra ezeket fogja itt leírni."
Bizony. Mint lehetőség a végtelen láncolat egyik tényezőjeként, a mindenség részét képezed.
"Ezért én csak azt hihetem, hogy van szabad akaratom, de nincs mert már valaki (Isten), már a nagy bumm előtt ismerte a még nem létező minden időpillanatunkat!"
De ez vajon változtat-e a Te szabad akaratodon? Hát a szabadságnak nem az a lényege, hogy Te döntöd el, hogy merre mész? A szabadságod pont az , ami: minden pillanatban szabadon határozhatod meg, hogy mit teszel. Jót ? Rosszat? Balra mégy, vagy jobbra?
Ha valaki feletted látja, hogy egy utelágazásnál ha jobbra mégy: völgybe, balra pedig hegycsúcsra érsz , akkor az Ő tudását a Te szabadságod korlátozásának gondolod?
"Ugyanis a szabad akaratnak pont az a lényege, hogy én magam döntök, anélkül, hogy arról barki előre tudhatna!"
Jól mondod. A lényeg az, hogy Te magad szabadon, korlátok nélkül dönthetsz. Ha valaki a döntéseid következményeit is ismeri- veled ellentétben - az nem korlátoz Téged.
A szabadság a Te szabadságod. Feltétel és korlátozás nélkül határozhatsz életed minden pillanatárol. Ez a szabad akarat lényege..