Ati356 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 798

Tulajdonképpen igen!

"Miközben Te magad ugy érzed, hogy életed pillanaot, percek, másodpercek , órák, évek sorozata, Isten mindezt - számunkra nehezen felfoghatóan - egyszerre "látja "."

Én is ezt mondtam még régebben, h ha van Isten, akkor számára nincs se térbeli, se időbeli korlát, mivel Ő mindenütt és mindíg ott van egyszerre! Ennek isteni mivoltából kell fakadnia!

Nos, ha te is így gondolod, akkor logikus, hogy az idő mint fizikai tényező csak nekünk úgymond anyagi lényeknek létezik.

Ha ez igaz, akkor annak is igaznak kell lennie, hogy még a világ megteremtése előtt Isten tisztában volt azzal, hogy itt lesz egy Ati356 nevű fórumozó és szóról-szóra ezeket fogja itt leírni. Ő mindent pontosan előre tud, (ha úgy tetszik akár a legkisebb elemi részecskének bármilyen időpillanatbeli helyzetét tudja,) mivel számára nincs idő, nincs "előre"!

Ezért írom azt, hogyha van Isten, akkor nincs szabad akarat, mivel minden (Isten számára világosan) előre "meg van írva". Ezért én csak azt hihetem, hogy van szabad akaratom, de nincs mert már valaki (Isten), már a nagy bumm előtt ismerte a még nem létező minden időpillanatunkat! Ugyanis a szabad akaratnak pont az a lényege, hogy én magam döntök, anélkül, hogy arról barki előre tudhatna!

Előzmény: Dark Angyal (795)