ronsdorf Creative Commons License 2007.04.13 0 0 694

"NEM ezt állítottam Isten léte csakis a saját tapasztalatodban bizonyítható. Az evangélium ehhez csak egy utat tud NEKED javasolni."

akkor hagyjuk az evangéliumokat. mert akkor majd te megmondod, hogyan kell igazolni. de nem teszed, már hetek óta. csak kamuzol.

""tudod-e igazolni nekem isten létezését a saját tapasztalataid alapján"

NEKED nem tudom. MAGAMNAK tudom. "

akkor az nem igazolás. igazolásnak azt hívjuk, ami interszubjektív, ami másnak is meggyőző. ha valami nem működik általánosan az emberek között, az nem igazolás, hanem térítés, manipuláció.

"Folyamatosan azt hangsúlyozom, hogy viszont megtapasztalható. Nem laboratóriumban, nem mérlegserpenyővel mérve, hanem az életben igazolható."

továbbra sem érthető, hogy akkor miért nem tud róla a tudomány. ugyanis a tudomány egy csomó olyan dolgot elfogad, ami tapasztalható, de nem mérhető, és nem lehet vele kísérletezni.

megjegyzem, a tudományban is igaz, hogy a tapasztalatait mindenkinek magának kell megtennie. a tapasztaláűsig a dolog egyéni. aztán a gondolkodás, az igazolás ezekről, az már közösségi tud lenni.

és igazolásnak azt nevezik, amikor másokat is meg tudsz győzni. megismerésnek azt nevezik, amikor másoknak is át tudod adni.

Előzmény: takarito (675)