ronsdorf Creative Commons License 2007.04.13 0 0 693

"Vagy nem akarod elismerni az összefüggést."

vagy te nem. nnézd, az ateista nem csupán a teizmus, de a deizmus ellen is szokott lenni. a számítógép nem csak számításra, hanem leginkább egy csomó más dologra használatos, a FIDESZ-ben nem csak fiatalok vannak, stb.. a "vallásos hitben" meg olyan hitek is vannak, amelyek nem szerveződtek vallássá. ez van. becsukhatod a szemed meg a füled, akkor is ez van.

"Dehogynem.Kijelentetted, hogy tudományos igazolás kell neked. Az vajon kinek a dolga? A szomszédasszonyé?"

az is adhat. nem véletlenül kérdezgetlek téged is.:) de senkinek nem dolga. ezzel én nem szabom meg, hogy valakinek ez a dolga. ez egy feltétel, érted? például ha felvételizni akarsz egyetemre, akkor ennek előfeltétele az érettségi. de ez nem jelenti, hogy minden ember dolga érettségizni. capito?

nem tudom, hogy miért én foglalkozok a te kisegítőiskolai neveléseddel, mert ez lkb az a szint.

"Csakhogy az evangéliumot a 8kerrel összehasonlítani olyan mintha az almát a fogkefével vagy a macskát a nyomtatóval akarnád összehasonlítani. mi köze a kettőnek egymáshoz?"

összehasonlíthatom én más mitológia-gyűjteményekkel is. attól sem különb megbízhatóságban.

"Az evangélium tanításainak értelmességéhez nem kell történeti hitelességet mellé felsorakoztatni."

a történések elfogadásához kell.

"" az etikai tanítást miért kevered az istenről szóló tanítással"

1. Mivel a Biblia etikai, történelmi, és bölcseleti jelentősége nagyobb mint  a mítoszbelisége, szükséges rá odafigyelni."

de nem fogod fel te süketbarom, hogy ÉN NEM AZ ETIKAI TANÍTÉSRÓL KÉRDEZTELEK? miért nem arra váalszolsz hülyegyerek, amiről kérdeznek?!

""mi a fenét ellenőrzöl egy etikai tanításban? "

Igazságot vagy tévedést tartalmaz. "

ok, nekem nem jött be. ellenőriztem, tehát hamis. megfelel?

"Ha megteszed és eljutsz a boldogságra, akkor a tanítást igazoltad."

nem jutottam el. akkor ezzel cáfolódott? eljutottam viszont világi etikával. igazolja ez, hogy a világi etika igaz?

" Ha megtetted és nem jutsz el oda, akkor cáfolatára juthatsz el. "

rendben, akkor ezek szerint az evangéliumi tanítások cáfolata megtörtént. ez több, mint amit én állítottam.

"" a tapasztalat a tudomány része"

Nem ezt mondom, te szeretnéd így kizárólagosan a tudomány ismérvévé tenni.. A tapasztalat a megismerés része, a megismerés lehet tudományos de lehet bölcseleti is."

a megismerés csak empirikus-logikai lehet. hétköznapi, vagy tudományos szinten.

""és van legalább egy ember, aki ismeri a lottó nyerési esélyét, ezt ne vond már kétségbe."

Rendben. Ezt nem vonom kétségbe. Talán te vagy az az egy, aki ennek ismérvében megy lottózni, de ha nem mész, akkor te sem vagy."

sokan ismerik a lottóötös nyerési esélyeit. szerintem az összes munkatársam ismeri. és ismerek legalább egyet, aki lottózik.

Előzmény: takarito (674)