Bakancs4
2007.04.12
|
|
0 0
2155
|
Kezelőszervek ? Az anyjuk fülét ! A "B" kategóriás jogsimmal vezethetek egynyomomhaladó kétkerekű smkp-t . Bivalyt életmben 100 m-ről közelebbről nem láttam (karámban) , de a belőle készült fogatot (állati erővel vont jármű) vagy hatlovas hintót vezethetek . Traktorról sem volt szó , de a két rúddal (botkormány) irányított lánctalpas traktorra még félvakon , lejárt jogsival is felülhetek . A hárompedálos , autókormányos , botváltós , zárt karosszériás Piaggio Apecar csak "A"-val megy . Bátyám 2004-ben nagymotorként forgalomba helyezett Pulija szintén . Viszont a korábban gépkocsiként forgalomba állítottak (ugyanaz a jármű !) csak "B"-vel . Szó nem volt a tanfolyamon ezekről az extremitásokról , de a 35/2000-es BM rendelet ezekre feljogosít . Szóval ha ilyennel jönnek , akkor ne felejtsétek el őket kicsit zavarba hozni . .............Más . Ha én kimegyek Olaszországba egy nagy buszt vezetve zicher , hogy lecsuknak , nincs rá jogsim . Hiába mondanám , a "carabineri-nek" , hogy nálunk a kis falumban így szokás , vagyhogy nálunk más a jog (?) . Bécsi egyezmény , barátaim ! 1968 ! Nem Csehszlovákia , Bécsi Egyezmény a közlekedésről , még anno mi magyarok is aláíruk . Szóval megszívnám , az tuti . A kérdés : ha Kurt Zeitberger átjön Grazból az Aixamjával , csak mopedes jogsija , mit csinál vele a magyar rendőr ? Mert akkor jogilag ugyanaz a szitu , mint ha én mennék jogsi nélkül külföldön . És ha ő mehet , de a magyar nem ? Mi van , ha elkérem a kocsiját , pontosabban olyan valaki kéri el , akinek csak "M"-je van ? Erre feleljenek ... |
Előzmény: beta9 (2151)
|
|