athos777 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 1923
hát szerintem egy 175 centis, 95 kilós fizikum baromira erős lehet. szerintem kb 2x olyan erős mint te vagy most. (vagy több)

Nincsenek elfogadott súlyok. ez baromság. az erő nem 3 hónap alatt jön. és főleg nem a kiegektől. ha erőt akarsz fejleszteni, a 10 es ismétlésszámoknál alacsonyabbakkal kellene edzened. de szerintem nyitott gerinccel ne akarj sokat elérni. mert pont azokat a gyakorlatokat vagy kénytelen kihagyni, amelyek a legjobb eredményt hozzák erőnövekedés szempontjából. ne élj a súlyok bűvöletében. hiába nyomsz 100 kilóval fekve a gépen, valószínüleg közöd se lenne egy normális 100 kilós fekvenyomáshoz. az én tapasztalatom az, hogy amikor a súlyok kezdenek előtérbe kerülni, akkor a helyes végrehajtási forma sérül. és ez különösen veszélyes rád nézve. mert nem csak a guggolástól, meg a felhúzástól sérulhet a gerinced. elég egy szerencétlen mozdulat.
A fejlődéshez idő kell. és türelem. én pl nemrég találtam meg az egyik edzésnaplómat, full kezdő koromból. nakbólnyomás rúddal 27,5x8 30x6 30x5+1 (a +1erőltetett) mosolyogtam rajta.tegnap 40kg egykezesekkel csináltam a gyakorlatot, 8 as szériákba. 45-ösbe is nyomtam 4-et. de nem 3 hónnap alatt, hanem 5 év alatt jutottam el ide! Legyél türelmes.

A kajáról: igen a ch legyen napi 350 g. figyeld a testtömeged változását. nem túl nagy tragédia, ha nem növekszik a súlyod, mert elégé nagy a testzsírod, és nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen hízékony srácok simán tudják az erejüket növelni, ugy hogy akár még fogynak is. persze ez nem fog örökké tartani. szerintem nem sok értelme van a nettó testömegedet növelni. ha meg fogysz, akkor ne parázz az izomvesztésen. neked nincs miért, ezt az erőszintet 2-3 hét alatt vissza lehet szerezni.

"Ha nem csökken vagy túl gyorsan csökken a testsúly akkor vigyem fel egy kicsit és mennyivel?"

pontosan, játsz a ch bevitellel. ezt neked kell kikisérletezned. javaslom hogy 30gal növeld vagy csökkentsd a ch beviteled, aztán nézd meg, hogy hogyan hat a testsúlyodra. ezért fontos, hogy mindig ua körülmények között mérd a súlyod. és ezér kell digi mérleg, mer az pontosabb.
Előzmény: Tw1nlab (1922)