ronsdorf Creative Commons License 2007.04.10 0 0 613
"

Szóval ezt tekintetted ígéretnek. A következő hozzászólásomban teljesítettem:

560: Szeretet, igazság, békesség, bölcsesség, értelem, tudomány, élet, lélek, szellem, soroljak még?"

amire leírtam, miért nem jó ez. ezek a jelzők emberre jellemző dolgok, tehát véleményem szerint alkalmazhatatlanok nem emberre, és ráadásul nem is írják le azt, ami istenben esetleg különbözik. egy embert írtál le.

"Hogyne volna hit, ha elvekről vagy tanról van szó. Ugyanúgy működik, mint Istennel vagy Jézus tanításai felől való hit esetében."

dehogy működik ugyanúgy. tudományos kritikával tekintve a Biblia gey mitológia-gyűjtemény, Jézus nem biztos, hogy létezett, de ha létezett is, akkor talán egy zsidőó szabadságharcos, egy messiás, egy esszénus gyógyító volt, vagy nazarénus, vagy zelóta, esetleg sok személyből összegyűrt katyvasz az evangélium.

amennyiben a hit ugyanúgy működne, mint a tudomány, akkor tudomány volna. de a tudomány nem ismeri el eredményei között semelyik vallás hittételeit.

" Csak a tudományos tételhez mérőműszer kell, a hithez pedig életttapasztalat."

butaság. egy csomó tudományhoz nem kell mérőműszer, viszont egyetlen hittétel sem elfogadott tudományos eredmény, mert nincs igazolva.

""általűánosságban tudom, hogy mindenféle mesék és kamuk keringenek"

Vagyis ezt is elhitted. Kis hiszékeny."

szóval azt állítod, hogy mindem pletyka igaz? és még én vagyok a hiszékeny?:)

"Még sem hiszel azoknak akik bizonyságot tesznek Isten cselekedeteiről. Ez azért mégsem a Homo Sapiensre jellemző dolog akkor."

elég pontosanleírtam a dolgot. a dologban az első fok, hogy mástól vett információt is figyelembe veszel. ez cáfolja azt a baromságot, amit írtál, hogy mindenkinek magának kell felfedeznie a dolgokat. kell a fenét.

de sehol senki nem állította, hogy mindent el is kell hinni. te csak a "Mindent elhoszek" és a "semmit sem hiszek el" szélsőségekben tudsz gondolkodni? neked csak hit és teljes szkepticizmus van?

úgy látom, hogy igen. ezért nem látod te a racionális gondolkodás és a tudomány mibenlétét sem. ezért nemt udod te megkülönböztetni ahittől. neked csak fekete és fehér van, neked ilyen szerény a felbontáésod. ez a te világképed.

"No ebben igazad van. sajnálatos módon Pál apostol eltérítette Isten bölcsességétől a kereszténységet, hit által elfogadandó sajátos elveinek elfogadtatása miatt. Azok tévedései miatt azonban már senki nem kíváncsi Isten valódi bölcsességére. Isten bölcsessége az emberre és életmódjára, felfogására és cselekedeteire vonatkozik, nem pedig a savak és lúgok összetételére."

mellébeszélsz. ezek nem voltak kérdések. ezek nem ellenérvek. tessék érvelni, vagy elismerni tévedésed!

""nem akarod rámtukmálni istent"

Nem is. Gondolom beszélgettünk vagy nem?"

azért nem ártana, ha értelmesen tudnál beszélgetni. érvekre érvvel felelj, ha állítasz valamit igazold, ha nem tudod, ne állítsd! igazolás nélküli állítás, az tukmálás.

Előzmény: takarito (612)