Szlejer_
"""Arra gondolok, hogy a kezdő lövőnek milyen mértékben kell megosztania a figyelmét a különböző műveletek között, mennyi "munkát" kell végeznie a fegyver kezelése közben, illetve a fegyver milyen tanult/látott, illetve általa helyesnek vélt viselkedésformákra vezeti rá a lövőt. (Kapkodás, hiba korrigálása a lövésszám növelésével, mert fél életen át azt sulykolták a filmek az agyába, hogy az öntöltővel gyorsan és sokat kell lőni, a visszarúgásnak ellen kell tartani, különben rosszul néz ki, amit csinál, stb stb)."""
Ezt ertem. Ilyesmit gyakran lattam En is masoknal. Oktatoi kozbelepessel javithato.
"Mit rangatja azt a fegyvert!? Nem a f..szat fogja a takaro alatt. Ez egy finomabb muszer mint a magae! Nem megijeszteni kell a celpontot, hanem eltalalni..." ... meg hasonlok. :)))
"""...mennyire dolgozott benne az adrenalin, amikor először lőtt életében éles fegyverrel, és mire koncentrált mondjuk a sokadik alkalommal, mi keringett a fejében a sokezredik lövés után. """
Ja. Ez igy van (volt).
Mondjuk En mindig izgulok az elejen, aztan az elso nehany loves utan lenyugszom. :)
"""...kevésbé próbál valamiféle "harcias ideálnak" megfelelni (egylövetű stukkerrel nehéz Rambónak látszani :-)..."""
Ez is leginkabb oktatoi kerdes. Ahova En jartam, ott le- es kineztek azt, aki vaganykodni akart a fegyverrel.
Osszegezve a velemenyem: Egyetertek Veled abban, hogy tanulni egyszerubb egylovetuvel (pontosabb, egyszerubb, biztonsagosabb).
Viszont erdemes idovel atvaltani egy "valosabb", "realisabb" fegyverre, hogy gyakorlatilag is hasznalhato ismereteket szerezzunk. Itt kerdes lehet a valtas idopontja. Erre azt mondanam, hogy a vegso cel az, ami meghatarozza. Ha valakinek a ontolto pisztolyok a cel (IPSC), akkor eleg koran at lehet valtani mondjuk egy MCM-re. Ellenben egy sportlovesz karriert siman vegig lehet csinalni revolverek es ismetlok nelkul is.