vivaros Creative Commons License 2007.04.10 0 0 421

Sziasztok!

Egy hozzáértő szakember válaszára várnék!

Problémám a következő:

100LE-s vivarom van, tegnap léptem át a 100 ezer km-t vele. ( MEG IS ÜNNEPELTE RENDESEN)

Elmentünk egy kis kirándulásra, kb 80km után megálltunk egy parkolóba kb 15 percre, (addig nem volt semmi gond, rendesen ment, mint azelőtt ). Induláskor pörög-pörög az önindító, de nem indul a motor. végignéztem a biztosítékokat stb., de nem láttam semmi rendellenest. Majd kb a 10-15. indításra beindult, és rendesen járt. Majd ezután 5-6-szor  leállítottam indítottam, mindig indult. Nem vettem komolyan a hibáját, továbbmentünk,  ezután még jópárszor megálltuk, elindultunk,  nem volt vele semmi gond. Majd  délután egy meredekebb útszakaszon megtorpant, és a következő pillanatban meg is állt . Még az volt a szerencsém, hogy lendületből le tudtam állni az út szélére. Ekkor nagyon sokszor próbáltam indítani, de nem sikerült, a motorhiba jelző lámpa egy pár percre kigyulladt,villogott majd a további indítózások közben elaludt. Végignézem ismét a biztosítékokat, lehútam a gázolajszűrőről a kijővő csövet, gyújtást rátéve nyomta az olajat mint álat, mintha elektronikusan tiltott volna le valami. Egy fél órás dekkolás után már autómentő után érdeklődtem, amikor egy rövid indítózás után ismét beindult ( nem kellett nyekeregtettni, 2 mp alatt indult , mint azelőtt). Ekkor meg sem álltunk hazáig, csak itthon próbáltam leállítani, de ekkor rögtön indítva, 5*is egymásután  mindig működött, majd kb 1/4-ed óra múlva próbáltam, és ekkor már ismét csak tekerte, és nem indult.  Majd kb 3 óra múlva hideg motornál ismét pöcre indult.

Nem értem a hibáját, úgy tűnik,hogy amikor nem indul, mintha hülnie kellene egy a motornak, hogy ismét beinduljon 

SZERINTETEK MI LEHET AZ OKA.

ATTÓL FÉLEK, HOGY HIÁBA VISZEM SZERVIZE, HA AKKOR PONT MŰKÖDIK, AKKOR CSAK TALÁLGATNI FOGNAK. ÉS EGY NEM GAROS KOCSINÁL EZ ELÉG KÖLTSÉGES LEHET..

Segítségeteket előre is köszönöm!!