Satinette Creative Commons License 2007.04.09 0 0 12193

Ühüm!!!

 

Sárgatúró

Hozzávalók

1 csomag mazsola, 10 tojás, 1 liter tej, csipetnyi só, 1 darabka vaníliarúd vagy, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor

      A mazsolát jól megmossuk, és beáztatjuk. A tojásokat a tejben habverővel elkeverjük. A jól lecsöpögtetett mazsolát is beleforgatjuk. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, amíg túrószerűvé nem válik és a leve tiszta nem lesz. Ekkor egy darab tüllbe öntjük, formás cipó alakúra igazgatjuk, majd egy szögre akasztva lecsöpögtetjük. Amikor már jól kihűlt és kissé megszikkadt, a tüllből tálra borítjuk és cikkekre vágva kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc+szikkadás.
Egy adag: 265 kcal / 1108 kJ.    

Előzmény: rendjel (12192)