Satinette
2007.04.09
|
|
0 0
12193
|
Ühüm!!!
Sárgatúró
Hozzávalók
1 csomag mazsola, 10 tojás, 1 liter tej, csipetnyi só, 1 darabka vaníliarúd vagy, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor
A mazsolát jól megmossuk, és beáztatjuk. A tojásokat a tejben habverővel elkeverjük. A jól lecsöpögtetett mazsolát is beleforgatjuk. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, amíg túrószerűvé nem válik és a leve tiszta nem lesz. Ekkor egy darab tüllbe öntjük, formás cipó alakúra igazgatjuk, majd egy szögre akasztva lecsöpögtetjük. Amikor már jól kihűlt és kissé megszikkadt, a tüllből tálra borítjuk és cikkekre vágva kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc+szikkadás. Egy adag: 265 kcal / 1108 kJ.
|
Előzmény: rendjel (12192)
|
|