idp Creative Commons License 2007.04.09 0 0 4
Sziasztok!

En reggelente szoktam valamit csinalni ami tavolrol talan a zen-meditaciora hasonlit .)

Amit azt hiszem kapni lehet tole, azt valahogy a tudatossag szoval lehet korulirni. Segit, hogy a sajat magam erzeseit/gondolatait jobban eszre vegyem, jobban olyannak lassam amilyenek azok valojaban.

Ha jobban erzekelem magam, akkor jobban felfogom mi okoz nekem oromet, es mitol vagyok szomoru. Jobban felfogom mi jatszodik le bennem amikor olyasmit csinalok amirol a raciom maskepp velekedne. Ezekkel a megbizhatobb informaciokkal sokkal konnyebb, az ertelmem szamara is elfogadottabb, jo donteseket hoznom.

Nagyon leegyszerusitve, ha az agyamat es erzekeimet tekintem az egyetlen eszkoznek amellyel eletemet szabalyzom, akkor a meditacio ezt a hardware-t tunningolja, hogy a dontesi helyzetekben tenyszerubb donteseket hozva, jobban kozelitsem a sajat magam szamara elfogadott optimalis eletmod-allapotot.

hehe .)

En Kabat-Zinn -tol olvastam egy mindfulnesses konyvet, nagyon jo.

David Scott: Egyszeruen zen - Ez pedig tenyleg egy kezdo hasznalati utasitas a zenhez, rengeteget segitett.

Ti tudtok valamilyen forumot ahol magyarul ilyesmirol diskuralnak? Itt az indexen valahogy nem nagyon elnek a meditacios topicok :S