cirrocumulus Creative Commons License 2007.04.09 0 0 2990

Na, hát ismét ért ma egy kis meglepetés engem... :o(

Az előbb hallgattam vissza az előzményben beharangozott riportot, és ebből kiderült, hogy a tegnap esti koncerten nem a fülem csengett, nem hallottam rosszul: újból névváltozáson ment át a MUSICAL WITCHCRAFT...

Történt ilyen már 2005 júniusában is, amikor Naszádi-Kollár Projekt név alatt ment a produkció pár koncertig, aztán számomra érthetetlen módon tavaly ugyanaz a zenei program ismét MW név alatt futott. Pedig azt hittem, azért volt a névváltoztatás, mert alapvető változás történt a zenei világban - zeneileg és a megszólalás típusát illetően is - és a zenekar összetételében is. Számomra jó és tisztességes ötletnek tűnt az igazi MW-korszak utáni megszólalásra már egy másik együttesnevet használni. Csodálkoztam, hogy tavaly mindez újból MW név alatt hangzott el, de tudomásul vettem. És persze a 3. zeneanyag is még MW lemezként jelent meg.

Így utólag már sajnálom, hogy az új együttesnév - Invocatio Musicalis - valószínűleg csak idén jutott Attiláék eszébe, jobb lett volna (sokkal jobban illett volna a lemez tartalmához is), ha a Zsoltárok és Filmzene CD már ezzel az új együttesnévvel jelent volna meg.

Még februárban történt, hogy ennek az új CD-nek a címére rákeresve ezt az oldalt találtam, ahol egy március 3-i eseményen eszerint Attiláék is szerepeltek egy 20 perces programmal (a jobb oldali sávban látható). Előadó név nincs feltüntetve, de nem volt nehéz kitalálni, hogy ilyen címmel csak Róluk lehet szó :o)

Most viszont, amikor erre az új együttesnévre kerestem rá a neten, mindössze egyetlen oldal jött le és ez pont ennek a március 3-i rendezvénynek a beszámolója, ahol a jelek szerint már az új nevüket használva játszottak.

Ebben a tegnap esti rövid, 6'45"-es interjúban (ahol Attila mellett Naszádi Gábor is megszólalt) egyébként többször is hangsúlyosan hangzott el, hogy új neve van a zenekarnak! A riport a műsor 32'42"-39'27" közötti részében hallgatható meg.

Személy szerint örülök ennek a névváltoztatásnak és bízom benne, hogy most már nem lesz visszatáncolás ebből a MW névhez. Jó lenne ezt a nevet meghagyni az első 2 lemez karakteresen más zenei korszakához kötődően, hiszen mindannyiunkban e két lemez zenéi elevenednek föl, ha meghalljuk a MW nevet!

Ha most már tényleg megtörténik ennek a két eltérő zenei korszaknak a névbeli megkülönböztetése, az végre tiszta helyzetet teremt majd talán többünknek is. Számomra legalábbis volt egy rossz szájíze a dolognak, hogy ezt a megváltozott zenei stílust és a tagságában is kicserélődött zenekart még mindig MW név alatt futtatják Attiláék... A riport alapján úgy tűnik, hogy ez a mostani stílus nem nagyon fog változni, készülnek az új számok, amelyek továbbra is vegyesen zsoltárfeldolgozások és saját számok lesznek.

Előzmény: cirrocumulus (2970)