"tejöttél azzal, hogy le tudod írni istent"
Igen. Rész szerint van ismeretem felőle. Viszont akkor sem tudom neked bemutatni, mert neki kell feléd bemutatkozni, neked meg felé.
Ha te kizársz valakit a kapcsolatodból, hogyan akarsz róla valós ismeretekhez eljutni? kénytelen leszel elhinni mások véleményeit.
Ez a dolog sem bonyolultabb, csak a papok azzá teszik.
"Isten nyilvánvalóan nemlehet a közösségünk tagja"
Miért ne lehetne?
"akkor azt mondanám, hogy felelőssége van egy hazugsáég terjesztésében"
Ez így előítélet. Először is a legtöbb dolog benne igaz tanúbizonyság. Aki pedig tévedéseit vezeti benne elő, azt nem illik hazugsággal vádolni. Lehet hogy van benne hazugság is, de annak megítéléséhez mindenképp személyes ismeret lenne szükséges, egyébként kimeríti a megállapításod a rágalmazás kereteit.
Az össze Bibliai iromány megértése azonban segít közöttük megkülönböztetni az igazat a tévedéstől. A megértéséhez azonban szükséges az embernek egy fajta nagyobb élettapasztalatra eljutnia, mert nem lesz alapja a valódi tévedések helyes cáfolatához.
"mindig csakmeséket hallottam erről"
Valóban sok mese között elveszik a történet. De ez nem jelenti azt, hogy az igazság kiderítését azonnal fel kell adni.
"te többet tudsz, mint a tudomány? te érted? "
Nem többet, de megértettem más szempontokat is.
"isten létezésének igazolásával is adós maradsz"
Bocsánat ilyet én nem ígértem. Nem vagyok az adósod. Az isten létének kérdése csakis személyes keresés eredménye lehet. A saját tapsztalatot szabad csak igazolásként elfogadni.