Bakancs4 Creative Commons License 2007.04.06 0 0 2107

Valamit félreérthettél , a szíj a magasságából nem kopik , legfeljebb akkor ha kívülről beleér a féltengely-gumiharang védelmére hivatott tüske , vagy beáll a belső oldalon a primer variátor futócsapágya , de eze is csak vályukat faragnak bele . Ipari variátorral nem mentem kétezer km-t . Amikor vettem , akkor Levente is azt kérdezte , hogy mi a szerepe a nagyobb magasságnak , mert tkp. nem ér hozzá semmihez . Így utólag arra tippelek , hogy csavarodás ellen nagyobb az  ellenállása , mert volt példa arra : a szíj egyeszerűen megfordult (kifordult) , a bordázott fele volt kifelé . Valószínűleg olyan helyre szánták , ahol nincs visszaható (tolóüzem) vagyis motorfék . A dolog súlyára jellemző , hogy már azon gondolkodtam : megbontom az irányfordító-difit , és gyártatok bele olyan fogaskereket , amibe belefér a Trabant szabadonfutója -- megjegyzem ez a rángatásos ügyeinket nagyon lerendezné . ....Megjegyzem én soha nem vettem bolti áron szíjat (bár előbb-utóbb lehet rászorulok) .  A Ligierben benne volt a szíja , de azt 25 km után eltépte a házilag esztergályozott (én terveztem) szekunder variátor . Egy ideig ipari variátorok voltak benne , de nem sokat bírtak a helyi gyártású kúpokon . Tavaly nyáron szereztem egy bontott (gyári ) szekunder variátort , és kaptam ajándékba  egy alig használt szíjat , a mai napig az fut benne , most már kifogástalanul . Az Eradban nem volt szíj , használtam benne egy szétbontásra ítélt Aixam eléggé rojtos szélű szíját , jelenleg egy 33x14xnyolszázakármekkora van benne , ez a mazőgazdasági variátorok közül a legközelebb közel eső méret . Van olyan , szintém mg-i szíjam is , amely 40-es széles, de minden egyéb mérete passzol . Azon mesterkedem , hogy levegyek a szélességéből . Tegnap elsősorban azért írtam le a méretlevétel módját , hogy mindenki állapítsa meg a neki optimális méretet ( ha már a tetű gyárak nemadják meg) , és próbáljon méret alapján keresni , elsősorban a kellő magasságú mg-i variátorok közül . Ha a hosszán nem is , de a szélességén tudunk segíteni . A moltech teljes raktárkészlete fenn van a hálón , letölthető .

Előzmény: BIGYO2 (2106)