"A matematikáról lenézően nyilatkozol, mondván olyan axióma rendszert találnak ki, amilyet akarnak"
"azt mondod, hogy a matematika csak játékszer"
Kurvára nem ezt mondtam. Ne adj a számba ilyen baromságokat.
Nem nyilatkoztam lenézően. Egyszerűen arról van szó, hogy a matematika olyan jellegű, hogy szinte bármilyen axiómarendszert ki lehet találni. A matematika zseniális és hatékony eszközöket ad más tudományágak, pl. a fizika kezébe.
"elveted a valószínűségszámítást"
Kérlek idézz egy előző hszemből, mert én ilyet nem mondtam. NE adj a számba olyet, amit nem mondtam! Főleg, ha az baromság. Ha ilyen állításokkal vitatkozol, akkor nem velem vitatkozol, hanem a saját fantáziáddal.
"Éppen ezért képtelenség olyan kísérleteket, vagy ahogyan te mondod tényeket, érveket felhozni, amik által elfogadnád az asztrológia eredményeit akkor, ha nem akarsz benne hinni.
Bármilyen eredményre mondhatod, hogy csalás, ez nem igazolja, vagy csupán véletlen. Azt kell végre felfognod, hogy a tudományban ugyanúgy csak hiszel."
A hinni szót NEM abban az értelemben használtam abban a mondatban, hogy én "hiszek a tudományban", hanem abban az értelemben, hogy neked személy szerint elhiszem azt az állításodat, hogy elvégezted a kísérletet, és nem baszol át engem. Óriási különbség. Szövegértelmezés általános iskola 2. osztály.
"kutatják ezeket a megismételhetetlen statisztikai hibákat, és számos meglepő eredményre jutottak."
Hivatkozz lécci.
"De határozottan fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy az asztrológia nem jóslás. Nem ez a lényege. Ezt úgy mondom neked, mint hozzá nem értő, laikus. Az asztrológia esélyeket, irányvonalakat, lehetőséget térképez fel. Nagyban hasonlít a valószínűségszámításhoz."
Kb 80szor írtam már le, hogy miért totálisan hibás logikailag ez az érvelés.