kispesti99 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 58

Itt áll az Írásokból a bizonyíték:

Jóel könyve 2. fejezet: 

31.  A nap sötétséggé válik, a hold pedig vérré, minekelőtte eljő az Úrnak nagy és rettenetes napja. 

32.  De mindaz, a ki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül; mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, a mint megigérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, akiket elhí az Úr! 

Apostolok Cselekedetei 2. fejezet: 

17.  És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak. 

18.  És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak. 

19.  És tészek csudákat az égben odafenn, és jeleket a földön idelenn, vért, tüzet és füstnek gőzölgését. 

20.  A nap sötétséggé változik, és a hold vérré, minekelőtte eljő az Úrnak ama nagy és fényes napja. 

21.  És lészen, hogy mindaz, a ki az Úrnak nevét segítségül hívja, megtartatik.

Róma levél 10. fejezet: 

11.  Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül. 

12.  Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják. 

13.  Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

Az is elképzelhető, hogy Birgut csak gúnyolódva játssza az értetlent, de ha így van akkor elég rossz helyzetben van Isten szemszögéből nézve csak ő még nem tudja. Ugyanis:

Zsoltárok 1,1.  Boldog ember az, a ki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül; 

Előzmény: udvari (53)