Tündi, nem azért vonult vissza. Tündinek egészségügyi problémái voltak. Az uszodában mindig megfázott is lebetegedett. Ami egyre komolyabb panaszokban jelentkezett. Tündinek könnyebb volt ezt feldolgozni. Mégis magyar is az egyik legjobb barátja verte meg.
"Szabó Tünde számos ezüstérmet szerzett a világ-és az Európa-bajnokságokon és második lett Barcelonában is. Krisztinát világversenyen egyszer sem tzdta legyőzni, ám ez nem rontotta meg kettejük barátságát. Az edzőtáborokban együtt laktak, együtt járták a városokat, együtt vásároltak-ha pedig itthon voltak, rendszerint hosszú telefonbeszélgetéseken vitatták meg ügyes-bajos dolgaikat...."
" mondom, rettenetesen sokat beszélgettünk, ám egy témát mindig kínosan kerültünk, kettőnk vetélkesését. Annak idején Perthben sem én, sem ő nem számított arra, hogy második leszek 100 háton. Ezüstérem lett a vége, s Krisztina a nyakamba borult, s csak annyit mondott, nagyon ügyes vagyok. Azóta ugyanezt eljátszottuk Európabajnokságon és az olimpián is, de azóta sem beszéltünk az én ezüstérmeimről. Így nem is tudom, ő mit gondol erről a témáról, én pedig mindig azzal vigasztaltam magam, ha már valakitől kikapok, legalább magyar legyen, s mindig ugyanaz verjen meg"
Egyéb iránt, ha tudja folytatni, akkor sikerülhetett volna nyernie, mert a 94-es kinai invázió után Egér a 100m-t "elfelejtette". A 100m hátat 1995-ben az EB-n Mette Jacobsen nyerte 1.02.46 ( Tündi legjobbja 1.01.11) Az atlantai olimpián Beth Botsford nyert 1.01.19