Fido Dido Creative Commons License 2007.04.04 0 0 2333

"Akkor én elmondom, hogy mifélék azok az ősi megfigyelések. Kb ilyenek voltak: november 8.án meghalt a király. ekkor pl. a Mars és a Jupiter együttállásban volt. Ezután megállapították, hogy na akkor a Mars és a Jupiter együttállásakor meghal a király. Ilyen összefüggést nem lehet egyetlen ilyen megfigyelésből kikövetkeztetni."

Lehet, hogy két kvantumelektrodinamika előadás között utánanézhetnél pár dolognak. A csillagászat, a meteorológia, az építészet, a növénytermesztés és állattenyésztés, természetgyógyászat és még kismillió dolog ősi megfigyeléseken, megtapasztalásokon alapul! Vajon honnan tudtak az egyiptomiak milliméter pontossággal betájolni épületeket? Mitől volt fejlett orvostudomány, építészet, csillagászat a mayáknál? Persze ez a téma is kimeríthetetlen. A lényeg, hogy ne úgy tekints az őseinkre, mintha az autó feltalálása elött mindenki csak a kőbaltát ismerte volna. Az akkori technkia segítségével olyan építményeket voltak képesek alkotni, ami elött a mai tudomány is csak csodálkozva áll, és találgatja, hogy vajon hogyan csinálták? Aztán jött a modernkori ember, és mindent elpusztított, majd büszkén találta fel a céhet! :)))

"Nemtudom, hogy egyesek miért hiszik azt, hogy a tudomány olyan betegesen szűklátókörő lenne. Szerintem ezt azok mondják, akiknek nagyon kevés ismeretük van a tudományról. Láttál már előadást Feynmantól a kvantumelektrodinamikáról? Látszik a fickón, hogy mennyire be van gyöpösödve, mennyire nincs fantáziája... :-)"

A tudomány szó alatt ne a megszállott, újító tudósokat értsd csak, hanem azokat a professzorokat, akik negyven éve körmük szakadtáig hajtogatják ugyanazt, pedig kismillió jobb, ésszerűbb magyarázat van rá. Mégis ők irányítanak, és tanítják a jövő tudósait.

"De vedd észre, hogy igazából engem erősítesz meg. pl. a C vitaminosnál. A kísérlet mondja ki a döntő szót. Ha a kísérlet cáfolja a hipotézist, akkor azt el kell vetni. Előbb utóbb csak lesz egy jó hipotézis..."

A 40 fokon kicsapódást is kísérlet igazolta. Ennyire megbízhatóan lehet bizonyítani dolgokat.

Én még mindig azt vallom, hogy a mai Nagy Tudomány még igencsak gyermekcipőben jár. Kivételek ezalól a haditechnikai újjtások! ;))))))

"Atomóra, GPS, Űrállomás, Repülőgép, Internet, Védőoltások, Felhőkarcolők, Belsőégésű motor, Atomerőmű.... Tényleg szánalmas"

Igen. A belsőégésű motor 20 éve elavult. Csak a benzinlobbi tartja fent.

Az űrállomás sem mai találmány. A térugrásnak jött el az ideje.

Repülőgép, internet, atomerőmű: haditechnikai fejlesztések miatt fejlődött idáig.

Védőoltások mellett a biológiai fegyverek lényegesen jobban fejlődtek. Ráadásul olyan sok hibátlan védőoltással nem nagyon büszkélkedhetünk.

Felhőkarcolók: ebben mi olyan fantasztikus? Ennél bármelyik maya város különb építészeti alkotás!

Lehet, hogy ezeken 20 év múlva csak röhögni fognak, ha lesz akkor még emberiség! :)

Mégegyszer: Én nem akarlak megtéríteni. Nem is tehetném, hiszen nekem is vannak kétségeim. Engem csak megmosolyogtat, ahogy ágálsz az asztrológia ellen, tudományos alapokkal érvelve. De mi lesz, ha egyszer odáig jut a tudomány, hogy bizonyítani tudja, hogy van igazság az asztrológiában?

Előzmény: gyurika31 (2332)