vimester Creative Commons License 2007.04.04 0 0 521
„naja, csakhogy ez az "előre tudom minden lépésre a lehetséges válaszlépéseimet" mindenhatóság jóvalkevesebb, mint az "előre tudom a lépéseidet". isten akkor csupán egy kibaszott nagy memória és egy kis logika?:) azért ehhez nem sokan csatlakoznának.”

Én sem. :)))

Természetesen Isten ennél jóval több. Jóság, Szeretet, Bölcsesség, megbocsátás stb. Valamint ha valaki ismeri az egész karakterkészletet amiből választhatsz A-Z-ig, attól hogy te B-t választod a mindenható számára ez nem okoz nagyobb gondot mint az ha B-ből választod B-t. A mindenható persze elő is írhatná neked a B választást, de akkor az már determináltságot jelentene számodra.

De ha még ez a válasz sem elégítene ki, akkor felfoghatod úgy is hogy a mindenhatónak hatalmában áll önkorlátozó módon nem előre kitalálni a B-választ, de ezt a kitételt már csak azok

kedvéért írom ide aki számára még mindig nem érthető hogy egy mindenható számára az A-Z-ig

terjedő karakterkészletből a B választás nem jelent többet mint a csak B-ből B  A-Z-n belül, mert aki máskép gondolja az összetéveszti a mindenhatóságot a gyógypedagógiai kisegítővel. :)

Előzmény: ronsdorf (475)