Én a kerttel egyenlőre sehogy se állok. Önhibán kívül: még nem jött a pasi kultivátorozni. Pedig már annyira szeretném kezdeni! A krumplik az ablakokban szépen kicsírázva, a vetőmagok beszerezve, minden arra vár, hogy megkezdjem az ezévi szorgoskodást. 4 éve költöztünk ide, ez lesz az "5. kertem". Az első éven marha ronda kertünk volt, tele gyommal, néhol derékig ért.(mentségünkre akkor jöttünk, leromboltunk egy hatalmas melléképületet, a háznál is átalakítások folytak, meg mindketten dolgoztunk). Azóta évről évre szebb.
Mikor kicsi voltam, nekem meg a tesóimnak jutott a hálátlan szerep, nekünk kellett öntözni a paprikát, paradicsomot. Útáltam a kertet. Még mások játszottak, mi öntöztünk. Mikor ezt a múltkor elmondtam anyunak, csak annyit válaszolt, hogy felőle kapálhattunk is volna.
Én nem nevelek palántákat, mindent szabadföldbe ültetek. 6-6 paprika, paradicsom palántát veszek a szomszéd kofától.
Első éven mindent ültettem. Brokkolit, karfiolt, póréhagymát, nem lett belőle semmi. Meg persze az arányokat se tudtam. Rengeteg paradicsomunk, meg paprikánk volt, sárgarépa meg alig. Most már azt is tudom miből mennyi kell nekünk. Úgy érzem lassan belejövök.